סה"כ צפיות בדף

7,174

יום חמישי, 1 בספטמבר 2016

"מחנה ציור 2016: פעילים"


                 תערוכה ייחודית במוזאון הנגב לאמנות

מאת הילה אקירוב
hila.ashkenazi@gmail .com

מוזאון הנגב לאמנות בבאר שבע מארח תערוכת ציורים וצילומים יוצאת דופן בנוף התערוכות בארץ. בין 120 האמנים המשתתפים: דני קרוון, דב אור נר, אבנר כץ,  רחל שביט, אוסבלדו רומברג, מיכל נאמן, אסד עזי.
את 'מחנה הציור' יגבש האוצר והאמן דויד וקשטיין כשבועיים לפני מועד פתיחתה – ללא נושא קבוע מראש. וקשטיין יאפשר לאמנים, חופש אמנותי מלא לבחור בעצמם את היצירה. עם זאת הוא העמיד תנאי סף;
יצירות מהחצי השנה האחרונה, והגבלת גודל היצירה. מטרתו היא, תערוכה רב-דורית שתיצור "שיח מקצועי" על ציור ומקומו- כאן ועכשיו בישראל.


במהלך התערוכה ימשיך וקשטיין בתיעוד המצולם, מאגר מתמשך ומתרחב של תיעוד היסטורי של אמנים ישראליים שהוא יוצר כבר למעלה מ 20 שנה.

זהו 'מחנה הציור' ה- 9 שיוזם וקשטיין ומוצג לראשונה בחלל מוזאוני.

'מחנה ציור 2016: פעילים'/ 14 בספטמבר - 12 בנובמבר 




אירוע פתיחה רשמי: יום רביעי, 14 בספטמבר, במוזאון הנגב לאמנות בב"ש, בשעה 18:30


במוזאון הנגב לאמנות תפתח ב 14 בספטמבר, התערוכה "מחנה ציור 2016: פעילים" שאוצר האמן דוד וקשטיין. זוהי תערוכה רב-דורית שתתגבש על ידי וקשטיין כשבועיים לפני מועד פתיחתה, ויוצגו בה 120 עבודות,.
תערוכת "מחנה ציור 2016: פעילים", היא בבחינת אירוע יוצא דופן בנוף התערוכות; 120 אמנים, ותיקים לצד צעירים, בני דורות שונים, הוזמנו להשתתף ולהביא כשבועיים לפני פתיחת התערוכה, את פרי יצירתם מן החצי שנה האחרונה, וכזו שגודלה לא עולה על 80X80 ס"מ, וזאת במטרה לאפשר השתתפות אמנים רבים בשטח תחום. בין המוצגים גם אמנים שאינם בין החיים: גדעון גכטמן, פמלה לוי, רפי לביא, אלימה.
לא נקבע לתערוכה נושא מוגדר, אך זה התגבש בשיחות שקיימו האמנים עם האמן וקשטיין, כשהאחריות בראש ובראשונה היא לאותנטיות ולכנות של הביטוי האמנותי. לאמנים ניתן חופש מלא לייצג את עצמם ואת יצירתם באופנים שונים, בטכניקות ובחומרים שונים, רובם בציור, אחדים בצילום.
כחלק מהתפיסה הלא שגרתית שלו את תהליך האוצרות, וקשטיין תולה את היצירות ללא היררכיה ותעדוף יצירה אחת על האחרת. בין המשתתפים, גם ותיקי האמנות הישראלית: דני קרוון, דב אור נר, אבנר כץ, שמעון אבני, אוסבלדו רומברג, צבי טולקובסקי, מיכל נאמן, רחל שביט -  שמובילים 5 דורות של קהילה עצמאית, לוחמת. משמעות הדבר בעיניו, היא חידוד השיח המקצועי על ציור, על תפקידו ועל משמעותו של מעשה האמנות במציאות של היום.
זהו 'מחנה הציור' ה- 9 של וקשטיין, שמציג לראשונה בחלל מוזאוני ובפעם הראשונה בבאר שבע. מחנות הציור, הקודמים פעלו בערים שונות בפריפריה בהן  רמלה, לוד, אופקים, רהט וכד'. במחנה ציור מקיים דוד וקשטיין גם מפגש מצולם בווידאו ובו אמנים משוחחים איתו מול המצלמה על יצירתם העכשווית; הסרטים המצולמים הם חלק מההכנות לתערוכה וגם חלק מהמוצגים בתערוכה וחלק ממאגר מתמשך ומתרחב של תיעוד היסטורי של האמנים הישראלים שאותו יוצר וקשטיין כבר למעלה מעשרים שנה.
פרופ' דוד וקשטיין, יליד 1954, פועל מסוף שנות השבעים בתחומי האמנות, הוראת אמנות ויזמות חינוכית לעידוד עשיית אמנות ויצירה של נוער בפריפריה. הוא ייסד ומפעיל את עמותת "רשת תחנות אמנות" בערים אופקים, רהט, רמלה נצרת ועוד, ובנה כמעט מאפס נבחרות ציור, כפי שהוא מכנה אותן, ואיתן הקים תערוכות שיתופיות. וקשטיין הוא בוגר המחלקה לאמנות בבצלאל, ומרצה בכיר במכללה האקדמית לחינוך אורנים וכן כמרצה באקדמיה לאמנות ולעיצוב בצלאל (1999- 2012). זוכה פרס ע״ש איינשטיין לשנת 2016.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה